Bursa’nın tanınmış şirketlerinden Taham inşaat, konkordato yoluyla borçlarını yeniden yapılandırmaya çalışmıştı. Ancak konkordato süresinin uzatılması talebi Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme tarafından şirketin iflasına karar verildi.

Taham İnşaat’ın tüm faaliyetleri durduruldu. Şirketin borçları alacaklılara dağıtılacak. Yarıda kalan inşaat projelerinin akıbeti belirsizliği sürüyor. Çalışanlar ve proje sahipleri için büyük mağduriyetlere yol açıyor.
TAHAM İNŞAAT ŞİRKETİ HAKKINDA
1991 yılında kurulan şirket, Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarından biriydi. Konut, otel, ofis binaları ve altyapı projeleri gibi birçok alanda faaliyet gösteriyordu. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Afrika’da da projeler gerçekleştirmişti. Bu olay, inşaat sektöründeki zorlukları bir kez daha gözler önüne seriyor. Sektördeki firmalar, artan maliyetler, yüksek faiz oranları ve durgunluk gibi birçok sorunla karşı karşıya.

Kaynak: Haber Merkezi