Kayseri’de yaşayan Çetin Demir’in Kocasinan ilçesine bağlı Çevril Mahallesi’nde hobi olarak kurduğu organik bahçeyi ziyaret eden vatandaşlar, taze ahududu ve böğürtlenleri dalından toplayıp tüketebiliyor.

Yapılan toprak analizleri sonucunda “burada olmaz” denilen bahçe, çevre illerden de misafir ağırlıyor. Demir, arsalarını değerlendirmek istedi. Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarının teşviki ile arsasında ahududu ve böğürtlen yetiştirmeye başladı.

VATANDAŞLARIN TAZE MEYVE TÜKETMESİNİ SAĞLADI
Yapılan olumsuz analizlere rağmen toprağın meyvelerin yetişmesine elverişli olduğunu gören Demir; meyvelerin bulunduğu yere kır bahçesi de yaparak, vatandaşların dalından kopardıkları taze meyveleri tüketmelerini sağladı.

SONRA’DAN İŞ TİCARET’E DÖNDÜ
Hobi amaçlı başladıklarını ancak şu anda 6 dönüm arazide ahududu ve böğürtlen yetiştirerek ticaret yaptıklarını ifade eden Demir, yasadığı üretim serüvenini şöyle aktardı: Burayı 2021 yılında kurmaya başladık. Hobi maksatlı geldik, sonradan iş ticarete döndü.

İl Tarım Müdürlüğü tarafından toprak tahlilleri yaptık, ‘olmaz’ dediler. Yüksek rakımlı yerleri sevdiği için burayı uygun gördük. Bursa ve Kahramanmaraş’taki ahududu ve böğürtlen bahçelerini kontrol ettik. Daha sonra ‘biz bu işi yaparız’ diyerek hobi maksatlı girdik, bahçemiz bu hale geldi.

ÇEVRE İLLERDEN MİSAFİR AĞIRLIYORUZ
Vatandaşlardan güzel geri dönüş aldıklarını ve sezonun 3 ay sürdüğünü aktaran Çetin Demir, şu bilgileri verdi: “Buraya gelen herkes memnun. Böyle otantik bir yer yapıldığı için bize teşekkür ediyorlar. Buraya gelen vatandaşlarımız güneşe de maruz kalmıyor, güzel bir mekan yaptık. Ahududu sezonumuz temmuzun 1’inde başlar, aşağı yukarı 20-25 gün gider” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: Haber Merkezi