Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor: Gündemde hangi başlıklar var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında bugün toplanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (sağda), Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağ 2), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (sağ 3), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (sağ 4), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (sağ 5), Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sağ 6), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (sağ 7), Adalet Bakanı Yılmaz Tunç (sağ 8), Ticaret Bakanı Ömer Bolat (solda), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sol 2), Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler (sol 3), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (sol 4), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (sol 5), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (sol 6), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki (sol 7), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (sol 6), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sol 8) de yer aldı. ( TCCB / Murat Çetinmühürdar - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilecek Kabine toplantısında ekonomi önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkacak. Milyonları ilgilendiren kritik toplantıda, enflasyonla mücadele ve tasarruf vergi paketi masada olacak. Toplantıda ayrıca terörle mücadele ve bölgesel gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.

Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak. Beştepe’deki kabine toplantısının gündeminde ilk olarak ekonomideki son gelişmeler bulunuyor. Toplantıda, son veriler ışığında enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele adımları ele alınacak, ek tedbirler görüşülecek. Kabine toplantısındaki bir diğer önemli başlık da terörle mücadele operasyonları olacak. Yurt içi ve sınır ötesi operasyonlardaki son durum ele alınacak.

Suriye ile normalleşme sürecinin de gündemde olması beklenen kabine toplantısında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması ile ilgili gelişmeler de değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son iki haftada yoğun bir diplomasi programı vardı. Kazakistan’daki Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde NATO Liderler Zirvesi’ne katıldı. Kabine toplantısında temasları ile ilgili de değerlendirme yapılması bekleniyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi