TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu açıkladı: Yerli GÖKBEY için şaşırtacak o rakam…

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, TUSAŞ’ınüreticisi olduğu GÖKBEY’in 10 milyar dolarlık helikopter satabileceğini belirtti.
Envantere girmeye hazırlanan Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY, Türkiye'nin farklı noktalarında eş zamanlı testlere tabi tutuluyor. Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen GÖKBEY, aynı gün 3 farklı helikopter ile Ankara, Kocaeli ve Erzurum'daki testlerle farklı kullanım konseptleri ve iklim şartlarında yeteneklerini ispatladı. ( TUSAŞ - Anadolu Ajansı )

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Farnborough Airshow’da büyük ilgi gördü. GÖKBEY helikopterinin uluslararası alanda beğeni topladığı görüldü. TUSAŞ’ın tanıttığı diğer savunma projeleri TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu değerlendirdi.

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Farnborough Airshow’da büyük ilgi gördüğünü ifade etti. GÖKBEY helikopterinin uluslararası alanda beğeni topladığını belirten Çelik, TUSAŞ’ın tanıttığı diğer savunma projelerinden bahsetti.

Türkiye’nin havacılık sektöründe önemli bir varlık gösterdiğini vurgulayan Çelik, yazısında özetle şunları kaydetti:  ‘10 milyar dolarlık helikopter satabiliriz’! Başlıktaki bu çarpıcı ifade Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürlüğü görevine kısa süre önce getirilen Dr. Mehmet Demiroğlu’na ait. Demiroğlu ile Birleşik Krallık’ın başkenti Londra yakınlarındaki Farnborough International Airshow’da özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Farnborough iki yılda bir düzenleniyor ve Airbus, Boeing, Lockheed Martin, Embraer, Sikorsky gibi dünya savunma devleri en son ürünlerini sergiliyor. Bu yıl Türk Hava Yolları ve ASELSAN’ın da aralarında bulunduğu 15 Türk şirketinin katılımıyla Türkiye önemli bir varlık gösterdi. TUSAŞ’ın kurduğu şale ve sergi alanı Farnborough’nun dikkat çekici ziyaret noktalarından biriydi. TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen çok amaçlı helikopter GÖKBEY ilk yurtdışı uçuşunu burada yaptı. Başarıyla sonuçlanan ve büyük ilgi gören uçuşların sonrasında pek çok uluslararası heyet GÖKBEY’i yakından inceledi ve olası alım kararları için görüşmeler gerçekleştirdi. TUSAŞ burada ayrıca Milli Muharip Uçak KAAN, ATAK 1, ATAK 2, 10 tonluk yeni helikopter, HÜRJET, HÜRKUŞ, ANKA, AKSUNGUR ve ANKA 3 İHA-SİHA sistemlerini tanıttı.

Kaynak: Yeni Akit