Elon Musk, X’te reklamverenlere karşı savaş başlattı!

Elon Musk’ın sahibi olduğu X, yasa dışı boykot ve gelir kaybı iddialarıyla büyük reklamverenler ve şirketlere karşı dava açtı.

X’in CEO’su Linda Yaccarino, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaparak, Küresel Sorumlu Medya İttifakı (GARM), Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) ve GARM üyeleri CVS Health, Mars, Orsted ve Unilever’e karşı antitröst davası açıldığını duyurdu. Yaccarino, bu kuruluşların yasa dışı eylemlerinin X’in milyar dolara mal olduğunu belirtti.

Yaccarino, geçen ay ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi tarafından hazırlanan “GARM’ın Zararı” başlıklı raporda, X’in de dahil olduğu birçok şirkete karşı yasa dışı bir boykot uygulandığını öne sürdüğünü ifade etti.

Texas’taki federal mahkemede açılan davada, bu kuruluşların daha önce Twitter olarak bilinen platformun reklam gelirlerini “kolektif olarak alıkoymak” amacıyla bir komplo kurdukları iddia ediliyor. Dava dilekçesinde, boykotun Kasım 2022’de Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından başladığı belirtilirken, boykotun platformun içerik ve güvenlik standartlarındaki değişiklik endişesinden kaynaklandığı vurgulandı.

X’in dava dilekçesinde, rakip reklamverenler arasında kolektif eylemlerin sosyal medya platformlarının marka güvenliği standartlarını belirlemede rekabet sürecini kısalttığı ve bazı reklamverenlerin görüşlerinin tüketici çıkarlarının önüne geçtiği ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi