Oba Makarna Fabrikası’nda patlama sonrası yöneticiler ve patrona gözaltı kararı!

Oba Makarna’nın Sakarya’da yaşanan şiddetli patlama ve yangın sonrası 1 personel hayatını kaybetmişti. Savcılık 6 yöneticiyi gözaltına aldı

Oba Makarna’nın Sakarya Hendek Fabrikası’nda meydana gelen patlama sonrası Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı 7 kişiyi ifadeye çağırdı. İfadeler alındıktan sonra 6 kişi gözaltına alınırken 1 kişi serbest bırakıldı.

Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında 15 Eylül’de meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında yaralanan 30 kişi, sağlık ekiplerince Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli’deki hastanelere kaldırılmıştı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, biri çocuk, 3’ü itfaiye eri 30 kişinin yaralandığını, 2 kişinin entübe durumda olduğunu duyurmuştu. Soğutma çalışmaları sırasında ise işçilerden Mesut Şimay’ın (27) cansız bedenine ulaşılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi