Dünya Bankası’nın Türkiye’ye verdiği 35 milyar dolar destek artacak mı?

Dünya Bankası ve Türkiye, geçen yıl iki katına çıkarılan ve 2028’e kadar Türkiye’ye 35 milyar dolar finansman sağlanmasını öngören tutarda artış yapmaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili Reuters’a konuşan uzman bir isim, görüşmelerin 35 milyar dolarlık finansmanda artışa ilişkin olduğunu ve sürecin tutarın “daha artırılması” ile sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

G-20 ve Dünya Bankası toplantıları kapsamında ABD’de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımı ile Dünya Bankası ile bu hafta dört projeye ilişkin 1.9 milyar dolar tutarında finansman anlaşmaları yapılmıştı.

Dünya Bankası’nın Türkiye’ye sağladığı 35 miylar dolarlık finansmanın büyük bölümü yenilenebilir enerji, afet yönetimi, iklim değişikliği ile ihracatın desteklenmesi alanlarında kullanılacak.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez geçen yıl Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide kurumun Türkiye’ye sağladığı finansmanı artırma sebebini ekonomi politikalarındaki değişimi ve bu sürece olan güvene işaret ettiğini ifade etmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası’ndan haberin yazıldığı sırada konu hakkında bir yorum gelmedi.

Kaynak: Haber Merkezi