SAHA EXPO 2024 etkinliğinde, BAYKAR ile TÜBİTAK-SAGE arasında BOZOK Mühimmat Projesi için stratejik iş birliği anlaşması imzalandı. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldı. İmza, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından atıldı.

1000 ADET SERİ ÜRETİM YAPILACAK
Bu anlaşmayla birlikte, 1000 adet BOZOK mühimmatının seri üretimi ve ihracatı gerçekleştirilecek. Haluk Bayraktar, “BOZOK, 2014 yılından bu yana üzerinde çalıştığımız bir proje. Bu üretim tamamen Afrika’daki iki müşterimize yönelik olacak”, dedi.
AR-GE SÜREÇLERİNDE KRİTİK ÖNEM
TÜBİTAK-SAGE Müdürü Kemal Topalömer, BOZOK mühimmatının İHA’ların vurucu gücüne ek katkı sağlayacağını belirtti. Anlaşmanın, Ar-Ge süreçlerinin ticarileşmesi açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.
BOZOK Mühimmatının Teknik Özellikleri:
Güdüm: Ara safha için atalet navigasyonu, terminal aşama için yarı aktif lazer arayıcı başlık
Ağırlık: 16 kg
Çap: 120 mm
Boy: 80 cm
Menzil: 15 km
Bayraktar, mühimmatın üretiminin hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye’nin savunma sanayiindeki güçlenmesine dikkat çekti.
Kaynak: Haber Merkezi