Hyundai Motor, önemli bir yönetim değişikliği yaparak ABD başkanı Jose Munoz’u şirketin yeni CEO’su olarak atadı.ğını açıkladı. Bu atama, Güney Koreli otomobil üreticisinin tarihindeki ilk yabancı uyruklu ko-CEO pozisyonu olarak belirtildi.

ABD PAZARINDA GÜÇLÜ PERFORMANS
Hyundai, küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmayı ve belirsiz küresel iş ortamına karşı daha iyi hazırlıklı olmayı hedefliyor. Munoz’un bu görevdeki başarısının, Hyundai’nin Kuzey Amerika’daki rekor satışlarına katkı sağladığı belirtiliyor. 2019 yılında Hyundai Motor America CEO’su olarak şirkete katılan Munoz, özellikle ABD pazarındaki güçlü performanslarıyla dikkatleri üzerine topluyor.
HYUNDAİ’NİN KÜRESEL STRATEJİSİNDE ÖNEMLİ ADIM
Hyundai’nin üst düzey yönetim kadrosunda geleneksel olarak Güney Koreliler baskınken, Euisun Chung, yabancı yöneticileri şirkete dahil etmek konusunda aktif bir yaklaşım sergiliyor. Munoz’un ataması, Hyundai’nin küresel stratejisinde önemli bir adım olarak belirtiliyor.

Jose Munoz’un görevi, Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak. Hyundai, şu an için onun mevcut görevleri olan ABD CEO’luğu ve küresel COO (Küresel Operasyonlar Direktörü) pozisyonlarının yerini kimin alacağına ise henüz belli değil.
Kaynak: Haber Merkezi