Akın Tekstil’de üretim durduruldu!

Akın Tekstil, Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesinde bulunan fabrikasında sadece konfeksiyon üretim faaliyetleri durduruldu. Şirket durdurma kararını KAP’a bildirdi.

Akın Tekstil, Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesinde bulunan fabrikasında sadece konfeksiyon üretim faaliyetleri durdurulduğunu, boyahane ve dokuma faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Akın Tekstil’den KAP‘a yapılan açıklamada, bazı basın-yayın organlarında çıkan “Şirketin kapandığı, iflas ettiği” gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Şirketimizin Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesinde bulunan fabrikamızda sadece konfeksiyon üretim faaliyetleri durdurulmuştur. Boyahane ve Dokuma faaliyetlerimiz üretim planlarımıza uygun şekilde devam etmektedir.” denildi.

Her şey Rüştü Akın’ın 1956 yılında, kardeşi Haydar Akın’la birlikte kurduğu fabrikada başladı. Üretimine 40 tezgah ve 23 çalışanla başlayan Akın Tekstil, yıllar içinde bir dünya markası oldu. Bugün 65 yılı aşan geçmişiyle tüm Dünyaya Kumaş ve Hazır Giyim ihraç eden ülkemizin ve Avrupa’nın sayılı entegre üreticilerinden biri haline geldi.

Kaynak: Haber Merkezi