Akyazı’ya gıda OSB kuruluyor!

Akyazı’da kurulması planlanan Gıda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay çıktı.
Akyazı’ya gıda OSB kuruluyor! Akyazı’ya gıda OSB kuruluyor!

kyazı Belediye ile Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenen yol haritasıyla Gıda OSB’nin kurulması için çalışma başlatılmıştı. Alanın büyütülmesi için girişim yapan belediye ve ATSO, ilk etapta 70 hektarlık alana Gıda OSB’nin kurulması için bakanlıktan onay alındı.

Onay sürecinin ardından, Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda yer seçimi ve etüt çalışmaları başlayacak. Bu süreçte ilgili 10 kurumun görüşü alınarak gerekli raporlar hazırlanacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla Gıda OSB’nin inşa sürecinin hızlanacağı söylendi

Akyazı Belediyesi ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle yürütülen proje, bölgenin tarım ve sanayi entegrasyonunu sağlayarak ekonomik kalkınmayı desteklemeyi hedefliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi