Türkiye’nin en büyük akaryakıt şirketlerinden biri olarak olan CYE Petrol, mali sıkıntılar yaşayarak iflas ettiğini açıkladı. 1988 yılında Cahit Yalçın Eraydın tarafından kurulan şirketin iflasına İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından karar verildi ve tasfiye süreci başlatıldı.

Kurulduğu yıldan itibaren CYE Petrol, 1992 yılında Poliport ile 4.000 m³ kapasiteli bir depolama sözleşmesi imzalayarak sektördeki varlığını güçlendirdi. 2001 yılında Türkiye Bunker Derneği’nin kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan şirket, 2004 yılında depolama kapasitesini 10.000 m³’e yükseltti. 2005 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) bunker lisansı alan firma, 2006’da Alasonya Shipping’i kurarak bunker mavna hizmetleri sunmaya başladı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLDU
CYE Petrol, 2015 yılında “Türkiye’nin En İyi Bunker Şirketi” seçilerek Altın Çıpa Ödülleri’ne layık görüldü. 2018 yılında Poliport depolama kapasitesini 51.000 m³’e çıkaran şirket, 2019 yılında IMO yönetmeliklerine uygun Türkiye’nin ilk Çok Düşük Kükürtlü Yakıt Yağını (%0,5) tedarik etti. 2020 yılında Türkiye bunker pazarının %23’ünü (530.000 MT/yıl satış) elinde bulunduran CYE Petrol, 2021 yılında Türkiye’nin 265. en büyük şirketi olarak Fortune 500 listesinde yer aldı.
Kaynak: Haber Merkezi