Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün TGRT Haber canlı yayınında enflasyondan kira zammına kadar vatandaşı yakından ilgilendiren birçok konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
“BÜYÜKŞEHİRLERİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINA…”
Kayıt dışı üretim ve satışla mücadele edeceklerinin altını çizen Bakan Şimşek, “İnceleme başlatmadığımız hiçbir kesim yok. Önce çok büyüklerden başladık. Kayıt dışı üretim, satış yapanlar… Biz denetim yapıp ceza kesmek istemiyoruz ama arkadaşlarla da konuştuk. Ekipler güçlendirilecek. Bütün OSB‘lerin giriş çıkışlarına, bütün hallerin giriş çıkışlarına vergi memurları koyacağız. Bütün büyükşehirlerin giriş ve çıkışlarına, ana arterlerine kalıcı maliyecileri koyacağız” dedi.
“PROGRAM BAŞARILI OLMASA 2 BÜYÜK ŞOKU ATLATAMAZDIK”
Ekonomi programının başarısız olduğu iddialarına da cevap veren Bakan Şimşek, “Bazılarının iddia ettiği gibi başarılı olmasaydı Türkiye 2 tane büyük şoku çok sınırlı bir etkiyle atlatabilir miydi? Madem biz dış şoklara karşı kırılganlıkları azaltamadık, madem biz makro finansal istikrarı pekiştirmedik, madem bizim program işe yaramıyordu – uzun zamandır bunu koro halinde söyleyen kesimler var – böyle 2 büyük şoku atlatabilir miydik? Bunu atlatabiliyorsak, direnç gösterebiliyorsak o zaman o arkadaşlar son 2 yıldır söylemlerini samimi biçimde gözden geçirsinler.” dedi.
“BU KARARLILIK SONUÇ ÜRETECEK”
Bakan Şimşek, “Ortada program yok dediler önce. Sonra bu programa kaynak gelmez dediler. Kaynak gelince bu para sadece sıcak para dediler. Sonra bir baktılar ki program sayesinde birçok sorun önemli ölçüde çözülmüş. Biz bunu kanıtladık. 2 tane peş peşe büyük şoku yaşayacaksınız ve Türkiye çok rahat şekilde önüne bakabilecek. Tabii ki bu gelişmelerin etkisi olacak ama genel anlamda hala programın kararlı bir şekilde uygulandığını görüyoruz ve bu kararlılık sonuç üretecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Haber Merkezi