Dünyanın en genç filosuna sahip olma hedefiyle yeni adımlar atan AJet, Paris Air Show’da iki önemli şirket ile anlaşma imzaladığını duyurduğu törene THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.
14 ADET AİRBUS 4321
Yapılan anlaşma kapsamında küresel havacılık finansman şirketi Avolon ile 10 adet, Carlyle Aviation Partners ile ise 4 adet olmak üzere kiralanan toplam 14 yeni Airbus A321neo, AJet filosuna katılacak.
Konuyla ilgili açıklamalara yer veren Ahmet Bolat, “Kısa sürede havacılığın önemli aktörlerinden birine dönüşen ve yüzde 100 iştirakimiz olan AJet’in sürdürülebilir büyüme vizyonu doğrultusunda Avolon ve Carlyle Aviation Partners firmalarıyla imzaladığımız anlaşmalar çerçevesinde önümüzdeki 2 yıl içinde 14 adet fabrika teslim yeni nesil uçağı filomuza katacağız” şeklinde konuştu.
REKABETÇİ GELECEĞE HAZIRIZ
Ahmet Bolat, firma olarak daha çevreci bir yaklaşım benimsediklerini ifade ederek, “AJet’in genç ve çevreci filosunu güçlendirmeye yönelik attığımız bu stratejik adım, hem operasyonel verimliliği artıracak hem de yolcu memnuniyetine katkı sağlayacak. Türk Hava Yolları olarak iştiraklerimizle birlikte daha erişilebilir ve daha rekabetçi bir gelecek inşa etme kararlılığındayız” dedi.
Yeni nesil Airbus A321 neo uçakları, AJet’in hem operasyonel performansını hem de çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyecek.
Yakıt verimliliği ve düşük emisyon özellikleri sayesinde AJet, daha çevreci bir havayolu modeli sunmayı da sürdürecek.
Kaynak: Haber Merkezi