Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel hakkında kaçak eklentiler gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Otellerin çatıyı yıkıp kaçak olarak teras yaptığı ortaya çıktı.
LÜKS OTELDEN 6'SINA YIKIM KARARI ÇIKTI
Yıkım kararı aralarında lüks 3 otelin de bulunduğu 106 yapıdan 6'sı için verildi. Denizin içine dolgu yapıldığı, merdiven kaldırıldığı tespit edildi. Yıkılacak 6 yapı; Bebek, Ortaköy ve Kuruçeşme mahallelerinde yer alıyor.
BAKANLIKTAN DENETİM KARARI
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye genelinde kaçak yapılaşmaya karşı kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Sadece sahil şeritlerinde değil, Kapadokya gibi tarihi bölgelerde de yüzlerce kaçak yapının kaldırılması sağlandı. Son olarak İstanbul Boğazı’nda yürütülen saha taramaları kapsamında 106 yapının imara aykırı olduğu belirlendi.
YAKLAŞIK 2 KAT KAÇAK YAPI EKLENMİŞ
Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından İstanbul Boğazı’nın en gözde semtlerinde yapılan denetimlerde aralarında Bebek Otel'in de bulunduğu birçok ünlü mekânda kaçak yapılar tespit edilmişti. Korumu Kurulu kararında söz konusu Bebek Otel'i binasıyla ilgili olarak olarak "Merdivenin kaldırılarak asansör eklendiği, çatı katının tam kata dönüştürülerek, çatının teras olarak kullanıldığı, cephede doğramaların değiştiği, panjur eklendiği, cephede bezeme ve bordürlerin kaldırıldığı, deniz tarafında yaklaşık 2 kat yüksekliğinde mekan eklendiği" belirtilmişti.
MAHKEMEDEN DURDURMA KARARI
Bebek Otel sahibinin başvurusu üzerine yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bebek Otel'le ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişti.
Kaynak: Haber Merkezi
