Otomobil devi Renault, görevden ayrılmaya hazırlanan CEO’su Luca de Meo‘nun yerine yeni üst yöneticisini arıyor.
Financial Times’ta yer alan habere göre şirket, yeni CEO görevlendirmesi için adaylarını 3 isme kadar indirdi.
15 TEMMUZ’A KADAR CEO ARAYIŞI SÜRECEK
Konuya yakın kaynaklar Renault’nun, görev için Dacia CEO’su Denis Le Vot, aynı şirketin üretim, ortaklık ve halkla ilişkiler yöneticisi François Provost ve Stellantis’in eski yöneticisi Maxime Picat isimlerini değerlendirdiğini aktardı.
Kaynaklar ayrıca şirketin, De Meo’nun görevden ayrılacağı 15 Temmuz’a kadar yeni bir CEO bulma baskısıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Otomobil devine bu süreçte insan kaynakları ajansı Russell Reynolds Associates eşlik ediyor.
Mevcut CEO Luca de Meo, haziran ortasında ani bir kararla lüks ürünler şirketi Kering’le anlaştığını duyurmuştu.
9,5 MİLYAR EURO ZARAR AÇIKLANDI
Geçen hafta Renault, zor durumdaki Japon ortağı Nissan’daki hisselerini muhasebeleştirme şeklini değiştirmesinin ardından, Nissan’daki payı üzerinden 9,5 milyar euro tutarında nakit dışı zarar açıkladı.
Renault, 26 yıllık Nissan ortaklığını yeniden yapılandırıyor ve bir zamanlar yüzde 43’e kadar çıkan Japon gruptaki hissesini kademeli olarak yüzde 10’a düşürüyor.
Kaynak: Gazete Oksijen