DY9 VE MELİK TABANCALARA YOĞUN İLGİ
Fuarın en çok ilgi çeken ürünlerinden olan DY9 ve Melik tabanca modelleri hem yurt içi hem de yurt dışı pazarından büyük talep görüyor. Yakın zamanda Makine Kimya Endüstrisi (MKE) satışlarına sunulan bu modeller, özellikle atıcıların beğenisini kazanmış durumda olduğunu aktaran Bülent Özbilgiç, “Türkiye genelindeki tüm poligonlarda atıcılar bu modellerimize kolaylıkla ulaşabiliyor ve olumlu geri dönüşler alıyoruz. Talepler doğrultusunda renk ve desen seçeneklerini artırmak için çalışıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında çok fazla talep görüyoruz” ifadelerini kullandı. Hafif yapısı ve stabilliğiyle öne çıkan DY9 modelinin renk seçeneklerinin de MKE’de artırılacağını belirtti.

YURT DIŞINDA ARTAN BAŞARI
Derya Silah’ın ihracat odaklı çalıştığı ve cirosunun yüzde 98’inin yurt dışı satışlarından geldiği vurgulandı. Şirket, uluslararası alanda elde ettiği başarılarla da adından söz ettiriyor. Yivli modellerinde oldukça dikkat çektiğinden söz eden Özbilgiç, “TM22 modelini özellikle ABD’de ihraç ettiğimiz ve yılın en çok satan tüfeği diyebilirim. Nokta 22’de herhangi bir tepme ve ses olmaz. 2019 yılında ABD’de yılın en çok satan ödülünü aldık bu modelle. 2021’de ise yılın en iyi tüfeği seçilerek önemli ödüller kazandık” dedi. Ürünün özelliklerinden de bahseden Özbilgiç, 20 kalibre TM 22 modeli, özellikle ABD pazarı için üretilen ve ilk atış deneyimi için ideal bir seçenek. Hafifliği ve ergonomik yapısıyla dikkat çeken bu modelin, 1000 metreye kadar isabetli atışlar yapabiliyor ve kadın atıcılar ile çocuklar tarafından bile kolaylıkla kullanılabiliyor” dedi.

YETERSİZ ATIŞ POLİGONLARI
Yurt içinde sektörün karşılaştığı bazı sorunlara da değinen Özbilgiç, özellikle bireysel silahlanmadaki yüksek vergilendirme oranlarının, kullanıcıların yerli ürünlere makul fiyatlarla ulaşmasını engellediğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’de atış alanı ve poligon yetersizliğine dikkat çekerek, yetkililere açık hava poligonlarının sayısının artırılması çağrısında bulundu. Bülent Özbilgiç “Ne yazık ki, Türkiye’de birçok insan silahı hayatında sadece askerlikte eline alıyor. Bireysel silahlanma kültürü ile Almanya ve ABD arasında dağlar kadar fark var” diyerek konunun önemini anlattı. Öte yandan Bülent Özbilgiç, vatandaşlar tarafından çokça merak edilen ZY9 modelinin artık yurt içindeki poligonlarda denenebileceği, bu konuda MKE’den onay alındığını belirtti.
Kaynak: Sanayi Gazetesi