Servisçilerden zam talebi: Okullara yüzde 50, Personele yüzde 100!

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, artan maliyetleri gerekçe göstererek okul servisleri için %50, personel servisleri için ise %100 zam istediğini duyurdu. İstanbul’da servis ücretlerine zam mı geliyor? İşte detaylar…
İstanbul’da servis ücretlerine zam geliyor: Kısa mesafe 3 bin 800 liraya çıkabilir! İstanbul’da servis ücretlerine zam geliyor: Kısa mesafe 3 bin 800 liraya çıkabilir!

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, İstanbul’da okul servisleri için yüzde 50, personel servisleri için yüzde 100 zam talep ettiklerini duyurdu.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, İçişleri Bakanlığı’ndan velileri ve sektörü ilgilendiren kritik bir hamle geldi. Bakanlık, okul servis yönetmeliğinde köklü bir değişikliğe giderek servis ücretlerinin belirlenme sürecini baştan aşağı yeniledi.

Eski sistemde, okul servis ücretleri Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu‘na göre şekillenirken, yürürlüğe giren yeni düzenleme ile bu yetki artık doğrudan büyükşehir ve il belediyelerine devredildi. Bundan sonra servis fiyat tarifelerini, her il kendi koşullarını göz önünde bulundurarak yerel yönetimler aracılığıyla açıklayacak.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, belediyeden okul servisleri için yüzde 50 zam talebinde bulunduklarını açıkladı. Personel servisleri için de istenen zam talebi yüzde 100 oldu.

Benzer bir tartışma geçtiğimiz haftalarda Ankara’da da yaşanmıştı. Başkentte servis işletmecileri yüzde 50 artış talep etmiş, ancak belediye kararıyla okul servis ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi