Tekstil devi 20 milyardan fazla bir bedelle satılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ davaları kapsamında Hazine’ye devredilen Aydınlı Giyim Grubu’nu 20 milyar 350 milyon TL muhammen bedelle satışa sundu. Geniş ağa sahip olan şirketin yurtdışı da dahil toplamda 690’a yakın mağazası olduğu biliniyor.
Tekstil devi 20 milyardan fazla bir bedelle satılıyor Tekstil devi 20 milyardan fazla bir bedelle satılıyor

306’sı yurt dışında olmak üzere 690 mağazası bulunan Aydınlı Giyim, geniş ağıyla dikkat çekiyor. Satış kapsamında Aydınlı Hazır Giyim, PLS Marka Pazarlama, PCU Tekstil Mümessillik ve Aydınlı Moda Tekstil şirketlerinin Hazine’ye ait hisselerin devredilmesi gündemde.

Hazır giyim sektörünün en güçlü gruplarından biri olan Aydınlı Giyim Grubu da TMSF’nin satış programında yer aldı. Satışa konu olan Aydınlı Hazır Giyim, PLS Marka Pazarlama, PCU Tekstil Mümessillik ve Aydınlı Moda Tekstil’in tamamı için muhammen bedel 20 milyar 350 milyon TL olarak belirlendi.

Sözcü’de yer alan habere göre 23 Eylül 2025’te yapılacak ihalenin muhammen bedeli 20 milyar 350 milyon TL olarak belirlendi. Katılım teminatı 1 milyar 200 milyon TL, şartname bedeli 200 bin TL, veri inceleme ve tesis ziyaret ücreti ise 2 milyon TL olacak.

TMSF, satış sürecini şeffaf şekilde yürütmeyi ve hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Güçlü marka portföyü ve yüksek ihracat hacmiyle öne çıkan Aydınlı Giyim’in satışı, sektör için kritik bir dönüm noktası olarak görülüyor.

TMSF’nin satış programı yalnızca bu ihalelerle sınırlı değil. Mobilya sektörünün önde gelen markalarından İstikbal de ay sonunda ihaleye çıkacak. 30 Eylül’de yapılacak satışın muhammen bedeli 12 milyar 500 milyon TL olarak açıklandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + two =