Türkiye’nin ilk “uydu kuluçka merkezi” Cube Beyoğlu, Teknopark İstanbul ile Beyoğlu Belediyesi ortaklığında Ocak 2023’te açılıyor.
Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin de katılımıyla, Beyoğlu Uydu Kuluçka İş Birliği Protokolü imzalandı. Teknopark İstanbul’un şehir merkezindeki faaliyetlerinin merkezi olacak Cube Beyoğlu, Türkiye’nin ilk uydu kuluçka merkezi olma niteliği taşıyor. Teknopark İstanbul ve kuluçka merkezi Cube Incubation’un girişimcilik ekosistemindeki tecrübesi ve güçlü akademik kurumların desteği sayesinde girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirecek. Cube Beyoğlu’nda yapay zeka, dijital sanat, simülasyon, oyun, artırılmış gerçeklik, VR ve mobil uygulama tematik alanlarına yoğunlaşılacak. Ayrıca girişimcilere yönelik 7/24 açık modern çalışma alanları, eğitim ve etkinlikler, mentorluk, akademik ve teknik danışmanlık, teknik ve girişim analizleri, yatırımcı ve firma görüşmeleri, veri tabanlarına erişim, TTO destekleri ile teknopark vergi avantajı gibi birçok imkân sağlanacak.
İmza töreninde konuşan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin önemine vurgu yaparak, “Yüksek teknoloji odaklı yenilikçilik faaliyetlerinin cazibe merkezi olma hedefimiz doğrultusunda hayata geçecek olmasından büyük heyecan duyduğum Cube Beyoğlu,.Burada girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için çalışmalar yürütülecek. Örneğin, oyun teknolojisiyle ilgili konular Cube Beyoğlu’nda planlanacak.” ifadelerini kullandı.
Projenin ev sahibi Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, gençler için 100. Yıla Yakışır Beyoğlu mottosuyla projelerini gerçekleştirdiklerini ve planladıklarını aktardı.
Yıldız, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Mücadele’nin adını taşıyan İstiklal Caddesi’nde bir ilki daha gerçekleştirmenin ve gençlerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Burada gençlerimiz yarının dünyasına hazırlanacaklar ve yarının dünyasında Türkiye’yi daha güçlü yapmak için eğitim görecekler.” değerlendirmesinde bulundu.