ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Ürdün’de konuşlu Amerikan askerlerine yönelik balistik füze saldırısının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini açıkladı.
Fox News’e değerlendirmelerde bulunan Trump, gece saatlerinde düzenlenen saldırıya ABD güçlerinin dakikalar içinde karşılık verdiğini söyledi. İran tarafından fırlatılan füzelerin hedeflerine ulaşamadan etkisiz hale getirildiğini belirten Trump, operasyonun başarıyla sonuçlandığını ifade etti.
“Çok ağır karşılık vereceğiz”
Saldırının ardından İran yönetimine sert mesajlar veren Trump, ABD’nin güçlü bir karşılık vermeye hazırlandığını belirtti. Tahran’ın ağır sonuçlarla karşılaşacağını savunan Trump, “Çok sert vuracağız. Ağır bir darbe alacaklar. Fena halde dayak yiyecekler” ifadelerini kullandı.
Füzelerin etkisiz hale getirildiği anlara ait görüntüleri izlediğini söyleyen Trump, saldırı sırasında ABD askerlerinin hedef koordinatlarını anlık olarak paylaştığını ve müdahalenin bu şekilde yönlendirildiğini anlattı.
Irak’taki saldırılar Bağdat yönetimiyle koordine edildi
Trump, ABD ve Suudi Arabistan güçlerinin gece saatlerinde Irak’ta İran destekli Şii milislere karşı düzenlediği saldırılara da değindi. Operasyonların Irak hükümetiyle koordineli biçimde gerçekleştirildiğini belirten Trump, İran bağlantılı grupları “dünya için bir kanser” sözleriyle nitelendirdi.
ABD Başkanı, İran’ın bölgedeki vekil güçlerine yönelik yeni uyarıların ve ilave adımların da gündemde olduğunu kaydetti.
