Reklam

Kocaeli-Belediyesi

Erdoğan duyurdu: Esnafa hazine destekli kredi limiti 1,5 milyon liraya çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kiralık sosyal konutların eylül ayında noter huzurunda yapılacak kurayla hak sahiplerine verileceğini açıkladı. Esnafa yönelik hazine destekli işletme kredisi limitinin 1,5 milyon liraya yükseltileceğini duyuran Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarının da tamamlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul’daki Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan; kiralık sosyal konutların eylül ayında kiraya verilmeye başlanacağını, esnafa sağlanan hazine destekli işletme kredisi limitinin 1,5 milyon liraya yükseltileceğini ve “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan detaylar şu şekilde:

"(AK Parti) Geçen ay açıklanan verilere göre, üye sayımız 11 milyon 710 bine ulaştı. Son 6 ayda 166 bin 612 kardeşimizi saflarımıza dahil ettik.

Bilinmesini isterim ki AK Parti'nin cümle kapısı millete sevdalı olan, millete hizmet aşkıyla yanan herkese sonuna kadar açıktır.

Biz, ülkemizin küresel ölçekte itibarını daha da yükseltmenin peşinde koşarken onlar (muhalefet) Ankara'da sonu gelmez siyasi çekişmelerle uğraşıyor.

İstanbul'un yapı stokunu güçlendirmek, siyasetten öte hepimiz için bir milli güvenlik sorunudur.

Kiralık sosyal konutlar eylülde kiraya verilecek

İktidar olarak şu anda her iki kentsel dönüşümden birini İstanbul'da yapıyoruz. Riskli yapıları hızla dönüştürüyor, İstanbul'u güvenli hale getiriyoruz.

(Kiralık sosyal konut) Eylül ayında konutlarımızı kiralamaya başlıyoruz. Talep toplayıp, noter huzurunda kura usulüyle hak sahiplerini belirleyeceğiz.

Esnafa hazine destekli kredi limiti 1,5 milyon liraya çıkarılıyor

Esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılan hazine destekli işletme kredilerinin limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıyoruz.

Terörsüz Türkiye sürecinde hazırlıklarımızı tamamladık

(Terörsüz Türkiye) Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile zaten ilk günden itibaren yapıcı ve samimi tavrımızı pek çok defa ortaya koyduk.

Hazırlıklarımızı tamamladığımız yasal düzenlemenin Meclisimizin gündemine gelmesiyle birlikte sürecin ivme kazanmasını temenni ediyoruz.

Süreci istismar etmek isteyenlerin olacağını, iftira, çarpıtma ile süreci engellemeye çalışanlar olacağını çok iyi biliyoruz. Onlara fırsat vermeyeceğiz.

Gayemiz, terör engelini aradan çekip alarak Türkiye'yi kardeşlik, birlik ve bütünlük içinde güçlendirilmiş huzur atmosferi içinde geleceğe hazırlamaktır."

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir