Sanayiciler Deprem Bölgesine Seferber Oldu

Malatya’da sanayiciler depremin ardından afetten etkilenen bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Kahramanmaraş merkez üssü 7,7 ve 7,6’lık deprem sonucu Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Malatya’yı etkileyerek 10 ilde yıkıcı hasara yol açtı. Depremin ardından AFAD, Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllüler bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Bölgeyi sarsan büyük felakette afetin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Bunun yanı sıra bölgedeki üreticiler deprem bölgesinde kullanılmak üzere birçok yaşam malzemesi teminine başladı. Depremin ardından enkaz çalışmaları devam ederken Malatya’daki OSB ve sanayici kuruluşlar da yardımın yanı sıra, hasar tespiti yapılmaya devam ediyor. Üretimin durduğunu dile getiren Malatya Merkez OSB Müdürü Remzi Yaşar firmaların üretim merkezlerinde herhangi bir hasarlarının olmadığını kaydetti. Yaşar, “büyük bir felaket yaşadık. Ülkece bu el ele vererek bu felaketi de atlatacağız” ifadelerinde bulundu.

Malzeme Temini Yapılıyor

Yıkıcı depremden etkilenen vatandaşlara yardım elini uzattıklarını ifade eden Malatya Tarıma Dayalı İhtisas OSB Bölge Müdürü Fatih Yetgin, afetzedeler için ihtiyaç sevkiyatı yaptıklarını dile getirerek felaketin ilk saatlerinden itibaren yardıma bulunmaya başladıklarını dile getirdi.

Çocuk kıyafetleri ve temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduklarını dile getiren Malatya Yazıhan OSB Bölge Müdürü Eyüp Hacıoğlu, şehir dışında gelen yardımların bölge halkına ulaştırılması için belediyeler ile birlikte koordine olduklarını dile getirdi.

Hasar Tespit Çalışmaları Devam Edecek

Kahramanmaraş ve Hatay’dan sonra en çok etkilenen şehrin Malatya olduğunu vurgulayan Malatya Darende OSB Bölge Müdürü Ahmet Levent Aksoğan OSB binalarının inşaat halinde olduğunu, daha önce kış şartlarından dolayı inşaat çalışmalarının durdurduklarını aktararak ; yıkılan fabrikaların sayısının henüz belirlenmediğini dile getirdi. Hasar alan binaların ilerleyen süreçte güçlendirme çalışmaları yapılacağını dile getiren Aksoğan, vatandaşların yardım çağrılarına önem vermesi gerektiğinden bahsetti.