Deprem Bölgesine 20 Milyon TL Destek

Toyota Türkiye ve Lexus Türkiye bayileri, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ grup şirket çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplandı.

Toyota ve Lexus Türkiye koordinasyonunda organize edilen yardım kampanyası ile Toyota Türkiye ve Lexus Türkiye bayileri, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ grup şirket çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplanarak, Ahbap Derneği’nin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi’ne dahil oldu.

Toyota açıklamasına göre, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ ile Lexus Türkiye, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyasıyla bölgeye katkı sağladı. Toplanan yardımlar ile 500’e yakın konteyner ev AHBAP koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Toyota ve Lexus Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, depremin ilk anında itibaren bayiler ile iletişime geçtiklerini belirterek depremin ardından bölgenin kalkınmasına destek verilmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Bozkurt, “Şimdi işimiz bu felaket karşısında isyan etmek değil, çözüm üretmek olmalı. Biz, büyük bir ülke, güçlü bir milletiz. Bunun da üstesinden birlikte geleceğiz. Ancak bu mücadelenin uzun yıllara yayılacağının farkında olmalı, sabrımızı, soluğumuzu uzun tutmalıyız. Yapılan yardımlardan sonra, uzun yıllar boyunca bölgenin her anlamda kalkınmasına da destek vermeye devam etmeliyiz. İnsanların günlük hayatlarına yeniden dönmesi, çocukların yeniden okula gitmesi, insanların temel ve sosyal ihtiyaçlarının giderilmesi gerekeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız” açıklamalarına yer verdi.

Bozkurt, sürecin takipçisi olduklarını dile getirerek, “Maalesef birçok insanımızı kaybettik, henüz birçoğunun da enkaz altında olduğunu üzülerek takip etmekteyiz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.