Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı İsmail Kaan Sidar, deprem bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili , paketli ve kuru gıdaların uzun ömürlü olması için rutubetsiz ortamda saklanması gerektiğini vurguladı.
Sidar ayrıca oluşacak gıda atıklarının insan sağlığına olumsuz etkide bulunmaması için hijyenik toplama alanları oluşturulmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Sidar, “Gıda atıklarının geri dönüşümde değerlendirilmesi gibi aşamaların başarılı biçimde uygulanması gerekiyor. Deprem bölgesinde gıda güvenliğinin sağlanması için organizasyonların sürdürülebilirlik bakış açısıyla yapılması büyük önem taşıyor” ifadelerinde bulundu.
Başkan Sidar, oluşacak gıda atıkları için hijyenik toplama alanları oluşturulmasına özen gösterilmesi ve gıda atıklarının geri dönüşümde değerlendirilmesi gibi aşamaların başarılı biçimde uygulanması gerektiğini ifade etti.
Sidar, deprem bölgesinde gıda israfının önüne geçilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, “”Gıda tedarik zincirinin sürdürülebilir olması, sevkiyat süreçlerinin yanında gıdaların ilgili bölgelerde depolanmasını da kapsıyor. Bu doğrultuda paketli ve kuru gıdaların rutubetsiz ortamda saklanması, meyve sebze ile et ve süt ürünlerinin istiflendiği soğuk depolarda elektrik kesintilerinin yaşanmaması, oluşacak gıda atıkları için hijyenik toplama alanları oluşturulmasına özen gösterilmesi ve gıda atıklarının geri dönüşümde değerlendirilmesi gibi aşamaların başarılı bir biçimde uygulanması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.