Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği (OSİAD) üyelerinin bağışlarıyla, deprem bölgesine 1 tır erzak, 10 konteynır, 50 çadır ve 150 bin lira nakit yardımında bulundu. Dernek ayrıca, deprem bölgesinden gelenlerin Ankara’daki barınma sorunlarını gidermek amacıyla yerleştirmeler de yapıyor.
“Bölge Kurtarılamazsa Türkiye Kurtarılamaz”
OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, depremin Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu dolayısıyla felaketten herkesin ders çıkarması gerektiğini söyledi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep başta olmak üzere deprem illerinin tarım ve sanayideki öneminin büyük olduğunu ifade eden Ekinci, bazı sektörlerde bölgenin katkısının yüzde 30’lara çıktığını anımsattı.
Türkiye’nin demir çelik sektörünün yüzde 60’ının, tekstil ve ayakkabının yüzde 30’unun bölgede bulunduğunu, ayrıca inanç ve kültür turizminden gelir elde edildiğini ifade eden Ekinci, “Bu bölge ayrıca tarımın merkezi. Dolayısıyla afet bölgesindeki sanayicilerimizin üretimlerini devam ettirmeleri yaşamsal değer ifade ediyor. Firmalar, işgücü yetersizliğinden dolayı fabrikasını kapatmak veya düşük kapasite ile çalışmak durumunda kaldı. Üretim ayağa kaldırılmadan bölge kurtarılamaz, bölge kurtarılmaz ise Türkiye kurtarılamaz. Şu an bölgeden büyük bir göç yaşanıyor. Stratejik önemi bulunan Hatay’da ise demografik yapının değişeceği endişeleri çok yüksek. Dolayısıyla omuz omuza vererek çözüm bulmamız gerekiyor” dedi.

Tersine Göçü Çalışması Destek Gördü
Ankara Sanayi Bölgesi’nin deprem bölgesindeki sanayicilerimizin eleman ihtiyacını geçici süre ile karşılamayı amaçlayan tersine göç çalışmasını desteklediklerini ifade eden Ekinci, Türkiye’nin, bilim adamlarının İstanbul depremi konusundaki öngörülerini ciddiye alarak olası felakete karşı topyekun hazırlık içine girmesi gerektiğini söyledi. Ekinci, “Kahramanmaraş depreminin tahribatı çok büyük oldu. Can kayıplarını geriye getirmek mümkün olmayacak ama bu afetin yaralarını sarmak uzun yıllarımızı alacak” diye konuştu.