SPK’dan Göz Dağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasasının güven ve istikrarını bozan açıklamalar hakkında cezai ve idari yaptırım uygulayacak.
SPK'dan Göz Dağı!

SPK’dan Göz Dağı!- SPK, Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketler hakkında herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan ifadelerin yer aldığı haber ve paylaşımlar hakkında yaptırım uygulayacak.

SPK tarafından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası piyasalara tam entegre olan sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işlediği belirtildi.

İşleyişi Bozanlar Tespit Edilecek

Açıklamada, “Yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması birinci önceliğimizdir. Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilmektedir. Sermaye piyasasının güven ve istikrar içinde işleyişini bozacak açıklamaların yanı sıra piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.