Yeni Ekonomi Modelinde Öncelik Güven: Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda yüzde 52,16 oy ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide güven ve istikrar vurgusu yaparak, "Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, 85 milyonun kazandığına vurgu yaparak, "Atık milli hedeflerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir"dedi.
Refah Kaybı Telafi Edilecek
"Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya, eser üretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır" dedi.
Sığınmacıları Geri Göndermek İçin Harekete Geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladıklarını ifade ederek, Katarla birlikte yürütülen iskan projesi ile 1 milyon kişinin geri dönüşü sağlanacağını ifade etti.
Ekonomide Güven Odaklı Çalışılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşüren, üretici gelirlerini artıran, tüketici erişimini kolaylaştıran bir sistemi hayata geçireceğiz. Güven ve istikrarla yola devam edeceğiz. Uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz" dedi.
