TİM Açıkladı: Avrupa’dan 500 Bin Avro Fon!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, inovasyon projesinin Avrupa Komisyonu’ndan 500 bin avro fon kullanmaya hak kazandığını açıkladı.
Gültepe: İhracat firmaları heveslendirmiyor Gültepe: İhracat firmaları heveslendirmiyor

TİM Açıkladı: Avrupa’dan 500 Bin Avro Fon!- Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Hollanda ve Malta’dan ortakların yer aldığı konsorsiyum, dijital inovasyon yoluyla kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmak için çalışma yürütecek.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Avrupa Komisyonu’nun “Ufuk Avrupa Programı” kapsamında yaptığı Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EIE) çağrısına katılmak için dört ülkeden toplam altı ortakla konsorsiyum kurduklarını hatırlattı.

Kırsal Girişimcilerin Rekabet Gücü Artacak

TİM’in liderliğindeki konsorsiyumda Türkiye’den Startup Centrum, İspanya’dan FEUGA, Malta’dan Mcast ve SEAM, Hollanda’dan ise Maastricht Üniversitesi’nin yer aldığını bildiren Gültepe, dijital inovasyon yoluyla küçük kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmayı, yeni çözümler geliştirmeyi ve uygulanabilir iş alanları ortaya çıkarmayı hedefleyen projeyle geçen mart ayında ilgili kuruma başvurduklarını ifade etti.

Gültepe şunları söyledi:

Avrupa Komisyonu’ndan Destek Kararı Çıktı

Avrupa Komisyonu, bizim de aralarında bulunduğumuz 12 konsorsiyumu destekleme kararı aldı. Bu aynı zamanda TİM’in 30 yıllık tarihinde uluslararası düzeyde lider olarak almaya hak kazandığı ilk fon olacak. Avrupa Komisyonu, bir yıl sürecek projeye yüzde 100 destek kapsamında 500 bin avro fon sağlayacak. Projemizde, biyoekonomi, tarım ve sürdürülebilir turizm odak alanlarımız olacak. Proje çerçevesinde inovasyon ekosistemleri arasında bağlantılar kuracak, bölgelerarası iş birliğini sürdürülebilir hale getireceğiz.”

Gültepe, proje çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetler sonucunda Türkiye ve AB’de kırsal bölgelerdeki tüm kilit inovasyon oyuncularının ekosisteme dahil edileceğini belirterek, sürdürülebilir yeşil ve dijital geçiş için değer zincirleri oluşturulacağını, inovasyon desteğine erişimde bölgesel eşitsizliklerin azaltılacağını vurguladı.