Reklam

Kocaeli-Belediyesi

Bakan Kacır Açıkladı! Türkiye, COST Katılımında Zirveye Koştu

Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu (COST) tarafından sunulan katılım istatistikleri açıklandı.
COST Katılımında Türkiye Zirveye Koşuyor

Bakan Kacır Açıkladı! Türkiye, COST Katılımında Zirveye Koştu: European Cooperation in Science and Technology – COST'un açıkladığı istatistiklere göre Türkiye, yürürlükteki tüm aksiyonların yüzde 99’una katılarak önemli bir orana erişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Yönetim Komitesi üyesi olarak 267 aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke olduğunu açıkladı.

Büyük Başarı ve Özveri

Türkiye, 3 bin 84 çalışma grubuyla dikkat çekerken, COST ağ faaliyetlerine 1.113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı 5. ülke oldu. 2022 yılında aktarılan bütçe bazında yaklaşık 1,5 milyon avro ile COST üyesi 41 ülke arasında en çok bütçe aktarılan 4. ülke olmayı başardı. 

Kadın araştırmacıların istatistiğinde yüzde 55’lik bir katılım oranı ile cinsiyet dağılımı açısından yüzde 48 olan COST ortalamasının önemli ölçüde üzerine çıkıldı.

Dünya Sahnesinde İz Bırakacak

Bakan Kacır, uluslararası alanda elde edilen başarıların önemine işaret ederek, Milli Teknoloji Hamlesi ışığında uluslararası arenada parlamaya devam edileceği konusunda yeşil ışık yaktı. Türk genç araştırmacıların katılım verilerinde çok başarılı bir performans sergilediğini aktaran Bakan Kacır, genç araştırmacıların programa katılım oranında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını müjdeledi. Bu başarıların Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin göstergesi olarak gördüğünü belirten Kacır, "Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, bilim ve teknolojide öncü olma hedefiyle COST ağlarındaki etkinliğini sürdürürken, Türkiye Yüzyılında başarılarımızla iz bırakacağız" ifadelerini kullandı.