Mediamarkt Türkiye’den Yurt Dışına Üst Düzey Atama

MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en önemli pazarlardan biri olan MediaMarkt İspanya’ya atandı.
MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en önemli pazarlardan biri olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. ( MediaMarkt - Anadolu Ajansı )

Mediamarkt Türkiye’den Yurt Dışına Üst Düzey Atama: MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en önemli pazarlardan biri olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 2023 başından beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olan ve MediaMarkt İspanya CEO’luğuna getirilen Kocabaş, yeni görevine 1 Kasım’da başlayacak.

MediaMarkt Türkiye’ye 2016’da satın almadan sorumlu yönetim kurulu üyesi (CPO) olarak katılan, ardından da görevine ticaretten sorumlu icra kurulu üyesi (CCO) olarak devam eden Faruk Kocabaş, 2023 başından beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olarak görev yapıyordu.

MediaMarkt İspanya CEO’su Oldu

Markanın pazar liderliği yolculuğuna büyük katkılarda bulunan; MediaMarkt Türkiye’nin grupta en yüksek büyümeye sahip ülke olmasına liderlik eden; strateji, kategori yönetimi, satın alma, fiyatlandırma, satış sonrası operasyonlar, lojistik, talep planlaması ve ticari pazarlama gibi alanlarda uzun yıllara dayanan deneyimiyle dikkati çeken Kocabaş, Türkiye’deki başarılı kariyerinin ardından şimdi de görevine MediaMarkt İspanya CEO’su olarak devam edecek. Uluslararası şirketlerdeki uzun kariyeri boyunca her zaman başarılı işlere imza atan ve Türkiye’de Türk Philips Ticaret AŞ ve TP Vision Elektronik Ticaret AŞ’de, Hollanda’da Philips Consumer Lifestyle BV ve MMD Monitors & Displays Nederland