Boeing’in liderliğinde büyük bir değişiklik yapan CEO Dave Calhoun Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar kuşatılmış şirketten ayrılmayı planladığını söyledi. Şirketin başkanı ve ticari uçak birimi başkanı da ayrılıyor.
Boeing’in başkanı Larry Kellner, yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilmeye aday olmayacak. Yönetim kurulu, yerine eski Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf’u seçti. Şirket ayrıca Boeing Ticari Uçaklar CEO’su Stan Deal’ın emekliye ayrıldığını duyurdu. Ocak ayından bu yana Boeing’in baş işletme sorumlusu olan Stephanie Pope, Deal’ın görevini üstlenecek.

5 Ocak Cuma günü, Alaska Havayolları’nın 1282 sefer sayılı uçuşunda uçağın bir parçası, uçuşa daha bir saat kala patladı ve acil inişe neden oldu.
Boeing, 2018 ve 2019’da 737 Max’in 346 kişinin ölümüne yol açan iki ölümcül kazası ve en son Alaska Airlines 737 Max’in yan tarafında patlayan bir kapı da dahil olmak üzere beş yıldan fazla süredir sorunlarla boğuşuyor. Ocak ayında uçağın yan tarafında kocaman bir patlama oldu. Güvenlik sorunları 31 milyar dolardan fazla kayba yol açtı.
“BOEİNG İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI ANI”
Pazartesi günü Boeing çalışanlarına yazdığı bir mektupta Calhoun, Alaska Havayolları olayını “Boeing için bir dönüm noktası anı” olarak nitelendirdi. Ayrılış planlarını açıklarken, “Dünyanın gözü üzerimizde” dedi. “İşe yaramayan şeyleri düzelteceğiz ve şirketimizi iyileşme ve istikrar yoluna geri getireceğiz.” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Larry Kellner da istifa ediyor. Boeing’in Mayıs ayındaki yıllık toplantısında yönetim kurulundan ayrılacak. Kellner’in yerine 2020 yılından bu yana Boeing direktörü olan Steve Mollenkopf başkanlık görevini üstlendi.