Alman otomotiv devi binlerce çalışanını işten çıkaracak!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubunun (VW) lüks otomobil markası Audi, Almanya’da 2029 yılına kadar yönetim ve geliştirme gibi alanlarda istihdam kesintisine gideceğini duyurdu.
Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başladı! Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başladı!

Alman otomobil devi Audi’den yapılan açıklamaya göre, finansal koşulların zorlaştığı, rekabet baskısı ve siyasi belirsizliklerin şirketi büyük zorluklarla karşı karşıya bıraktığı kaydedilerek 7 bin 500’e kadar kişinin işten çıkarılacağı belirtildi.

Almanya’daki tesislerin geleceğe hazır ve rekabetçi olmasını sağlamak için Audi Yönetim Kurulu ve İş Konseyi’nin “gelecek için” ortak bir anlaşmayı müzakere ettiği aktarılan açıklamada, kurul ve konseyin 2029’a kadar dolaylı alanlarda 7 bin 500 kadar istihdamın sosyal sorumluluk bilinciyle azaltılması konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı.

Şirketin yıllık personel maliyetinin 1 milyar avro azaltılması hedefleniyor. Audi, gelecek 4 yıl içinde Almanya’daki tesislerine toplam 8 milyar avro yatırım yapacak.

Audi 2019 yılından itibaren üretimde yaklaşık 9 bin 500 kişiyi işten çıkarmış ve iki fabrikasında kapasiteyi önemli ölçüde küçültmüştü. Alman otomobil üreticisi, özellikle elektrikli otomobiller için zayıflayan talepten olumsuz etkileniyor. Şirket, Brüksel’deki fabrikasını kapatma kararı almıştı. Volkswagen de Aralık 2024’te 35 bin kişinin işten çıkarılmasını içeren bir maliyet düşürme programı duyurmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi