Bakan Kacır Açıkladı: Sanayi Alanında 1,5 Milyar TL Proje Tutarı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Kacır Açıkladı: Sanayi Alanında 1,5 Milyar TL Proje Tutarı!

Bakan Kacır Açıkladı: Sanayi Alanında 1,5 Milyar TL Proje Tutarı!- Deprem Bölgesi Yatırımları Fırat Kalkınma Ajansı İmza Töreni’ne katılan Bakan Kacır, bölgeye yapılan ve yapılacak olan projeleri anlattı.

Bakan Kacır’ın açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde;

Sanayi Alanına 1,4 Milyar TL Proje Tutarı

“İş yerleri hasar görmüş üreticilerimizi üretime döndürmek için Malatya 1. OSB’de 167 yeni iş yeri yapımı işi için ihale çalışmalarına başladık.

Malatya Yeşilyurt sanayi alanında yaklaşık 1 milyar 400 milyon TL proje tutarı olan 714 iş yerinin yapımını başlattık. Hedefimiz en fazla 8 ay içerisinde iş yerlerinin yapımını tamamlamak. 714 iş yeri rakamını daha ileri düzeylere çıkarmak.

KOSGEB Borçları Silindi

Kalkınma ve istihdamı sağlayarak üretimi tekrar canlandıracak sanayimizi mutlaka yeniden ayağa kaldıracağız. KOBİ’lerimizi Malatya’mızın kalkınmasında da can damarı olarak görüyoruz. Deprem bölgesindeki bütün işletmelerin KOSGEB’e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin KOSGEB borçlarını sildik.

KOSGEB vasıtasıyla acil destek kredisi başlattık. Programımızdan sadece Malatya’mızda 1287 işletme yararlandı.

450 Milyon Dolar Dış Finansman

Dünya Bankası ile birlikte 450 milyon dolarlık dış finansmanı ülkemize kazandırdık. Malatya’da mikro ölçekli başlamak üzere 120 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar KOBİ’lere destek sunacağız. İlk 2 yıl geri ödemesiz faizsiz olacak şekilde destek kredisinin süresi 36 ay olacak.

Depremde iş yerlerini kaybeden kuyumcu esnaflar için hayata geçirdiğimiz Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısı. Depremin yaralarını sarmakla kalmayacağı şehrin hafızasını yeniden canlandıracağız.”