Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray’da 41 tesisin toplu açılışını yaptı. Açılış töreninde katılımcılara hitap eden Varank, tesisler için “Tesislerin yatırım değeri 800 milyon lirayı buluyor. Bu fabrikalar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza istihdam oluşturacak” dedi.
“GENÇLERE AÇIK ÇEK VERİYORUM”
Bakan Varank tesislerin açılışıyla ilgili şunları söyledi; “Buradan Aksaray’ın tüm illerine ilçelerine selamlarımı gönderiyorum. Geçtiğimiz yıl boyunca Türkiye’nin dört bir yanında açılıştan açılışa koştuk. Bu senede neredeyse yılı yarıladık. Hamdolsun. Koşturmacamız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün yediden yetmiş yediye tüm vatandaşlarımızı bilimle teknolojiyle simülasyonlarla yarışmalarla bir taraftan eğlendiren bir taraftan ufkunu açan bilim festivalinin açılışını yaptık. Festivale katılım ülkemizin şehirlerini ayrımcılığa tabi tutanlara küçümseyecek kadar ileri gidenlere inat maşallah çok coşkuluydu. Bilim ve teknoloji aşığı Aksaraylı gençlerimiz çocuklarımız festivale adeta akın ettiler. Belediye başkanımız bana biraz önce alanın bana fotoğrafını gösterdi. İnsanlarımız adeta leba leb orada sergileri geziyorlar teknolojik ürünleri görüyorlar. Sadece büyük şehirlerde değil tüm şehirlerde bilime ve teknolojiye samimi bir ilgi olduğunu tüm taraflara Aksaraylı hemşerilerimiz göstermiş oldu. Bu salonda festivale gitmeyen var mı bilmiyorum. Mutlaka gidin özellikle gidin. TÜBİTAK’ın standını gezin. TÜBİTAK kitap satış alanını gezin. Gençlere açık çek veriyorum. Bakanımızın selamını getirdik deyip istediğiniz kitabı gidin alın. Festivalden sonra astronomi kütüphanesi açılışını gerçekleştirdik.”
AKSARAY’A 41 KERE MAŞALLAH
İşte şimdi de 41 kere maşallah 41 fabrikamızın resmi açılışını yapmak üzere sizlerle bir aradayız diyen Bakan Mustafa Varank, “Bugün açılışını yaptığımız tesislerin yatırım değeri 800 milyon lirayı buluyor. Bu yatırımlarda her zaman olduğu gibi biz devlet olarak yatırımcılarımızın yanında yer aldık. 41 tesisimizin hemen hepsi için teşvik belgeleri düzenledik. Bu fabrikalar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza istihdam oluşturacak. Elektronikten mekaniğe, ilaçtan kimyaya gıdadan tekstile bir çok alanda faaliyet gösteren 41 tesisimiz şehrimizin ve ülkemizin üretim ve ihracat kapasitesini daha ileri noktalara taşıyacak. Şahsen irili ufaklı tüm bu yatırımları büyük ve güçlü türkiye yolunda atılmış değerli adımlar olarak görüyorum. Her zaman söylediğimiz gibi türkiyenin rotası yatırım üretim ve iştiham ve ihracattır. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmemizin yolu tartışmasız bu formülden geçiyor. Bu maanada enerji fiyatlarının taşıma emtia fiyatlarının maliyetlerinin arttığı böyle bir dönemde ülkesine güvenerek yatırımlarına devam eden büyük ve güçlü türkiyenin yoluna giden tüm taşları döşeyen yatırımcılarımıza bu kürsüden şükranlarımı sunuyorum. Resmi açılışını yaptığımız bu tesisler şimdiden vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.