Bakanlığa Yeni OSB Önerisi: “Deniz OSB”- Cumhuriyet tarihinin en başarılı projelerinden olan organize sanayi bölgeleri, ülke ekonomisine birçok açıdan katkı sağlıyor.
Antalya OSB ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı olan Ali Bahar, OSB’lerin genellikle karada oluşturulan yapılar gibi algılandığını ancak bunun yanlış bir bakış olduğunu söyledi.
Geleneksel OSB’lere Alternatif: Deniz ve Mera OSB
Her alan OSB’lerin kurulabileceğinin altını çizen Başkan Bahar, “Deniz veya mera gibi alternatif organize sanayi bölgeleri oluşturup böylece ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabiliriz. Neden? Çünkü denizde metrekare fiyatı yok. Böylece ülkemize daha ucuza OSB kazandırabiliriz. Balık dünyanın en değerli besinlerinden biri. Örneğin Gazipaşa’da sarp kıyıların karşısında bir alan ayrılarak deniz OSB yapılabilir mi, orada balık çiftlikleri kurulabilir mi? Buna bakmak gerekiyor” dedi.
Antalya’nın Korkuteli ilçesinde ekilemeyen binlerce dönüm arazinin olduğunu dile getiren Bahar, bu alanlara Mera OSB‘nin kurulabileceğini açıkladı. Bu alanda OSB’lere yetki verilmesi gerektiğini düşünen Bahar, “5 milyon metrekarelik bir arazide mera olur. Türkiye’nin ihtiyacı da var, hayvancılığı da geliştirmek istiyoruz. Bölgeye gidilip gerek kooperatifleşme yöntemiyle gerek hak sahiplerine yüzdelik hisse verilerek gerek satın alınarak bu iş yapılabilir” diye konuştu.