Borsa İstanbul’da işlem gören Mega Polietilen 2012 yılında halka arz olmuştu. 2005 yılında kurulan şirket 19 Ağustos 2024 tarihinde konkordato ilan etti. 3 aylık geçici mühlet kararı verilen şirket işleme kapatılmıştı. Bugün ilk işlem gününe açılan şirket yüzde 9,85’lik düşüş yaşayarak yatırımcılara zarar ettirdi. Şirket hisseleri 4,21 liradan işlem görmeye başladı. Konkordato ilan edildiği gün hisselerde kapanış 4,67 TL seviyesindeydi.

MEGA POLİETİLEN KONKORDATO İLAN EDİNCE HİSSELERİ DÜŞTÜ
Mega Polietilen hisseleri 9 Mayıs’ta 10,84 lira ile tarihi zirveyi gördükten sonra Ağustos ayına kadar kademeli geriledi. Ağustos ayından sonra ise düşüş hızlandı. Hisseler 2 Ağustos’tan 19 Ağustos’a kadar yüzde 38 gerileyerek 4,67 liraya indi.

Borsada işlem gören Mega Polietilen, alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerinin aksamaması için Cuma günü konkordato başvurusunda bulunmuştu. Mahkeme pazartesi aldığı karar ile 3 ay süreli konkordato kararı vermişti. Şirket konkordato açıklamasının ardından yaptığı ikinci açıklamada da hakim ortak Eda Özhan’ın 16 Mayıs’ta SPK’ya yaptığı pay satışı başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından olumsuz karşılandığını belirtti.
ŞİRKETİN YÜZDE 83’Ü HALKA AÇIKTI
Yüzde 83’ü halka açık olan şirketin piyasa değeri de 34 milyon dolara düştü. Megap hisse senedi ağustos ayı başında 7.5 liradan işlem görürken bugün itibariyle 4.21 TL’den işlem görmüş oldu. Hisse senedi sadece bu ay yüzde 40 değer yitirdi.

MEGA POLIETİLEN NE İŞ YAPAR?
Mega Poletilen Köpük Sanayi A.Ş., 10.08.2005 tarihinde kurulmuştur. 2006 yılında Hadımköy’ deki 8.000 m2 kapalı alana sahip fabrika binasının altyapı çalışmalarını ve makine alımlarını tamamlayan firmamız, 2007 yılı başında üretime başlamıştır. Geniş ve profesyonel çalışma kadrosu tam kapasite ile tüketicisine en kaliteli hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir. 2018 yılında İstanbul – Avcılar’da Tekstil örme kumaş üretimine başlamıştır.2019 yılı başında şirket merkezini Hadımköy’den Avcılar’a taşımıştır.
Kaynak: Haber Merkezi