Çinli Anhui Guoxin New Materials şirketi 8 Temmuz’da, resmi olarak dünyanın ilk ticari potasyum iyon pil ürününü başarıyla geliştirdiğini duyurdu. Elektrikli bisikletler için dünyanın ilk ticari potasyum iyon pilini duyurdu. Anhui Guoxin New Materials ve Wuhan Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen batarya, elektrikli araçlar için önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.

YÜKSEK ENERJİ AVANTAJI SAĞLIYOR
Raporlara göre pil hücresinin enerji yoğunluğu 151Wh/kg olup, tam şarj edildiğinde seyir menzili 130-150 km’ye ulaşabiliyor. Seyir menzili şu anda yaygın olarak kullanılan kurşun-asit akülerden yaklaşık üç kat daha yüksek . Ancak ikisinin üretim maliyetleri temelde aynı ve potasyum iyon pillerin gelecekte iki tekerlekli elektrikli araçlar için kurşun asitli pillerin yerini yavaş yavaş alması bekleniyor.
Kurşun-asit akülerle karşılaştırıldığında, potasyum-iyon akülerin yüksek enerji yoğunluğu, yüksek enerji verimliliği ve uzun çevrim ömrü gibi avantajları vardır . Kullanılan kimyasal bileşenlerin çoğu toksik değildir ve yeniden kullanılabilir. Çevreyi daha az kirletecek olan pil ,Guoxin New Materials’ın başkanı Qin Guang’a göre, potasyum iyon pil takımı Yadi ve Lujia adlı iki elektrikli bisiklet üzerinde test edildi ve mevcut kullanıcı geri bildirim verileri nispeten iyi. Bu yılın sonuna kadar anahtar elektrot malzemelerinin, hücrelerin ve potasyum-iyon piller için enerji depolama sistemlerinin seri üretiminin gerçekleştirilmesi bekleniyor .
Kaynak: Haber Merkezi