Reklam

Kocaeli-Belediyesi

Denizli OSB'de Gündem Bilişim Suçları

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) öğrencilerine yönelik "Bilişim Suçlarının Hukuki Boyutu" adlı seminer verildi.
Denizli OSB'de Gündem Bilişim Suçları

Denizli OSB'de Gündem Bilişim Suçları: Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Bilişim Suçlarının Hukuki Boyutu" adlı seminer, Av. Ömer Alp Çelik tarafından verildi.

Öğrencilerin bilişim araçlarını kişisel, toplumsal ve eğitsel yararlar doğrultusunda kullanmaları gerektiğine vurgu yapan Çelik, "Hızla gelişen bilişim teknolojilerinin artan oranda kullanımıyla ortaya çıkan ‘bilişim suçları’ konusunda, toplumumuzun her kesimi eğitilmelidir. Özellikle ailelerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin bu konuda bilinçli olması gerekmektedir. Bireylerin eğitim çağı yıllarında, bu tür hassas konularda eğitimler düzenlenerek, bilişim suçu oranlarının azaltılması çok önemlidir" dedi.

Suçlarda Gençler Çoğunlukta

Bilişim suçlarının büyük çoğunluğunun gençler tarafından işlendiğini, bu sebeple erken yaşta siber güvenlik bilinci kazanılmasının önemine değinen Çelik, edinilen yeteneklerin doğru kullanılması için internetin etik kullanımının önemini vurguladı.

Öğrencilerin aktif olarak katılımın sağlandığı eğitimin çok faydalı olduğunu söyleyen Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, bilişim ve teknolojinin gelişmesiyle insanların istedikleri bilgilere kolayca ulaşabildiklerini aktardı. Taş, aynı zamanda bilişim ve teknoloji alanında işlenen suçların da doğru orantılı bir şekilde çoğaldığını belirtti.