Dilan Polat, 10 aylık tutukluluk sürecinden sonra ilk kez sokakta görüntülendi. Saçlarının beyazladığı ve zayıfladığı görülen Dilan Polat’ın yanında kız kardeşi Sinem Sıla Doğu da görüldü. İşte o görüntüler;
Sinem Sıla Doğu, Dilan Polat’ın son halinin fotoğrafını, “Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Beyazlarını ben ve Nilda boyayacağız. Toparlanacaksın kardeşim” notuyla paylaştı. Fotoğrafta Dilan Polat’ın saçlarının beyazladığı görüldü.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildikten sonra kardeşi Sıla Doğu’nun evinde kalan Dilan Polat, gecenin ilerleyen saatlerinde avukatı Sevinç Horoz ile görüştü. Tahliye süreci hakkında bilgi veren Horoz, “9 Ağustos tarihinde yapılan olağan tutukluluk incelemesinde tutukluluğun devamına karar verildi. Bu aşamada savcılık mütalaası tahliyeye yönelikti. Biz de bu doğrultuda itirazımızı bir üst mahkemeye yaptık, ona binaen tahliye kararı verildi” dedi.
Yaptıkları itirazın olumlu sonuçlanacağını beklediklerini söyleyen Horoz, “Bekliyorduk, bir haftadır dosyamız incelemedeydi. İtiraz değerlendirmesi henüz yapılmamıştı. Bugün de öğleden önce kararımız geldi. İtirazımızın değerlendirme süreci biraz uzun sürdüğü için çok, hani nasıl bir haber gelir nasıl bir değerlendirme sonucu çıkar, ona ilişkin bir değerlendirme yapamıyorlardı ama ben itirazın açıkçası tahliyeye yönelik bir sonuçla sonuçlanacağını düşünüyordum” şeklinde konuştu.

“PSİKOLOJİK SORUNLARI TABİİ Kİ VARDI”
Dilan Polat’ın ailesiyle yaptığı görüş esnasında bayıldığını onaylayarak, sağlık durumundan bahseden Horoz, “Ben zaten sık sık görüyorum kendisini, sağlık problemleri, psikolojik sorunlar tabii ki vardı. İçerinin şartları malum, tabii ki iyi değildi. Şimdi çocuklarına kavuştu, ailesiyle birlikte çocuklarıyla birlikte şu an çok mutlu” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi