Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati’nin daveti üzerine yarın ve 5 Ağustos‘ta Mısır’ı ziyaret edeceği belirtildi. AA’nın diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, Bakan Fidan ve mevkidaşı Abdulati, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi’nin Türkiye ziyareti sırasında yapılacak ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının hazırlıklarını ele alacak. YDSK kapsamında imzalanması öngörülen 20’ye yakın anlaşmayla ilgili mevcut durum değerlendirilecek.

Kaynakların paylaştığı bilgilere göre, görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, kültürel ilişkiler ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayisi alanında uzun vadeli işbirliği imkanları ele alınacak.
REFAH SINIR KAPISINI ZİYARET ETMESİ PLANLANIYOR
Ziyaretin ana gündem maddeleri olan Gazze’deki gelişmeler, Filistin meselesi ve Gazze’ye insani yardımların yanı sıra ziyaret sırasında Libya, Sudan ve Somali’deki gelişmeler de kapsamlı şekilde değerlendirilecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın El Ariş’i ve Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etmesi, Türkiye’den Gazze’ye gönderilen insani yardımlara ilişkin Mısır Kızılayı’nın lojistik merkezinde incelemelerde bulunması öngörülüyor.

İLK RESMİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra 14 Şubat’ta Mısır’a resmi bir ziyaret yapmıştı. Ziyarette iki ülke arasında YDSK’nin Cumhurbaşkanlarının eş başkanlığında toplanacağına ilişkin ortak bildiri imzalanmıştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ziyareti kapsamında temmuz başında görevine başlayan Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati ile ilk resmi görüşme gerçekleştirilecek.
Kaynak: Haber Merkezi