Kara para aklama, örgüt kurma, vergi kaçırma ve yasadışı bahis gibi suçlamalarla hakkında 40 yıl hapis cezası istenen Dilan Polat 19 Ağustos’ta tahliye edildi. 4 Kasım’da tutuklanan ve 9 aydan uzun süredir tutuklu halde olan fenomenin tahliyesi bir kesim tarafından olumlu karşılanırken bir kesim tarafından tepki aldı.
“Kara para aklama ve vergi kaçırma” suçlarından dolayı 9,5 ay önce tutuklanan Dilan Polat, geçtiğimiz gün tahliye oldu.
MASAK raporunda ticari faaliyetlerde yer almadığı belirlenen Polat, tahliye olur olmaz çocuklarını aldı ve eşi Engin Polat’ı ziyarete gitti.
GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ
İstanbul’dan beraberinde 2 çocuğu ve kardeşi Sıla Doğu ile gelen Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kayınpederi Sezgin Polat ile cezaevinde yaklaşık 1’er saat görüştü.
ENGİN’DEN PEŞ PEŞE YASAKLAR
Cezaevine giden Dilan Polat’a eşi Engin Polat’tan üç yasak geldi. Görüşmede Engin Polat’ın, Dilan Polat’a, “Kesinlikle konuşmayacaksın, telefon kullanmayacaksın, röportaj vermeyeceksin.” dediği öğrenildi.

ORTADAN KAYBOLDU
Eşinden aldığı uyarıyı dikkatle dinleyen Dilan Polat, cezaevinden çıktıktan sonra izini kaybettirdi.
Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, Radyo Sputnik’te yayınlanan Gün Ortası programına konuk oldu. Okan Aslan’ın sorularını yanıtlayan Horoz, Polat’ın tahliyesinin herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmadığını belirtti.
Horoz, Polat’ın tahliye kararı hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Somut delillerin müvekkil Dilan Polat lehine değişmiş olma ihtimali dikkate alınarak tahliye kararı verildi. Dolayısıyla mevcut deliller dosya içeriği göz önünde bulundurularak tahliye kararı verildi. Yurt dışı çıkış yasağı dışında da herhangi bir adli tedbir kararı verilmedi.” dedi.

Engin Polat ve Dilan Polat cezaevine girdikten sonra lüks araçlarının polis arabası olduğuna dair tüm iddiaları da yalanlayan Horoz, “Dilan Polat’a ait hiçbir araç emniyet aracı yapılmadı” diyerek şunları söyledi: “Bugüne kadar basına çıkan haberlere yönelik kısa kısa açıklamalar yapılmıştı ama gizlilik kararı kalktığı için burada açıklayayım: Dilan Polat şirket grubuna ait herhangi bir araç emniyet arabası yapılmadı. Sergilenen hiçbir araç onlara ait değil. Araçlara müsadere kararı verildi yani şu an sadece el koyma kararı var. TMSF’ye ait bir otoparkta tutuluyor. Bunların iadesi bizim önceliğimiz değil. Önceliğimiz müvekkillerin tahliyesi.”
‘FENOMENLİĞE DEVAM EDECEK’
Müvekkilinin sosyal medya paylaşımlarından dolayı pişman olduğunu belirten Sevinç Horoz, Dilan Polat’ın fenomenliğe devam edeceğini de duyurdu:
“Keşke paylaşmasaydım dediği muhakkak bir şeyler vardır ama Dilan Polat kendi takipçilerine yönelik içerik üreten bir fenomen ve maalesef basında bu kısmı çok yer almadı ama bu içerikler daha önce defalarca başka fenomenler tarafından yapılmış içeriklerdi. Bunlar göz ardı edildi. Sanki Dilan Polat bu hayatı insanların gözüne sokan, enflasyon sıkıntısı karşısında halktan farklı bir hayat yaşayan bir kimlikmiş gibi lanse edildi ama sosyal medya aslında böyle bir alan değil. Bunlar tamamen birbiriyle ilintili şeyler. Fenomen olmak bunu gerektiriyordu. Şu anda o paylaşımların bir kısmına ilişkin tabii pişmanlıkları vardır. Ama yine fenomenliğine devam edecektir.” açıklamasında bulundu.
Kaynak: Haber Merkezi