Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2022 yılında hem satış hem de ürün çeşidini artırdıklarını belirterek, 2023’te perakendede 1,5-2 milyar, ihracatta da 250-300 milyon lira civarında ciro hedeflediklerini söyledi.
Bayraktar, 2023 yılında perakendede 1,5 – 2 milyar lira; ihracatta 250 – 300 milyon lira arası ciro hedeflediklerini belirterek, fındık alanında istihdamı artıracaklarını aktardı. Bayraktar, ” “Son bir ayda 40-50 kişiyi işe aldık, hala ihtiyacımız var. FİSKOBİRLİK olarak bundan sonra her geçen yıl belki de 50-100 kişiyi çok rahat işe alacaktır. Toplamda binin üzerinde istihdamımız var. Üretim tesisimizde 550 civarında, tüm bölgelerle birlikte binin üzerinde” ifadelerinde bulundu.
İhracatta katma değerli ürünlerin satışını yapmayı hedeflediklerini anlatan Bayraktar, sektörde rekabetin çok kuvvetli olduğunu, dünya devleri ile yarıştıklarını söyledi.
FİSKOBİRLİK ürünlerine yurt içi ve yurt dışında önemli ölçüde talep olduğunu belirten Bayraktar, “Nisan ayının ortasına kadar 3 vardiya tam kapasite doluyuz. Yeni siparişleri alınca artık yeni alternatifler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bayraktar, Asya ve Afrika‘nın bir kısmıyla ilgili yoğun talep olduğunu bildirerek, Amerika’da her geçen gün hızlı büyüdüklerini, Almanya, Fransa, Romanya, Cezayir ve Libya’nın da aralarında olduğu 28 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.