Gebze–İzmir otoyolu hisse satış süreci durduruldu!

İtalyan Astaris, Gebze-İzmir otoyolundaki hisse satış sürecini, gelen tekliflerin belirlenen fiyatın altında olması nedeniyle durdurdu.
DCIM\100MEDIA\DJI_0140.JPG

Astaris, Gebze–Orhangazi–İzmir otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’ndeki azınlık hissesinin satışını, tekliflerin beklentilerin altında kalması nedeniyle askıya aldı. Kaynaklar, Astaris’in otoyoldaki yüzde 18,1’lik hissesi için belirlediği 405 milyon euroluk değerin altında üç teklif aldığını belirtti.

Otoyolu işleten Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.’de Astaris’in yanı sıra Nurol İnşaat, Özaltın İnşaat ve Makyol İnşaat’ın yüzde 26’şar hissesi, Göçay İnşaat’ın ise yüzde 4 hissesi bulunuyor.

Projenin ilk yüklenicisi Astaldi, 2018 yılında mahkeme denetiminde borç yapılandırma sürecine girmişti. Bu süreçten sonra şirketin ana iş kolunu Webuild devralırken, otoyol hisseleri de Astaris bünyesinde toplanmıştı.

İstanbul ile İzmir’i birbirine bağlayan 420 kilometrelik otoyol, 1,2 milyar dolarlık Osmangazi Köprüsü’nü de içermektedir. Otoyolu işletmek için verilen imtiyaz süresi Eylül 2035’te sona erecek.

Kaynak: Haber Merkezi