ABD’li gıda devi Mars, Pringles ve Pop-Tarts üreticisi Kellanova’yı 29 milyar dolardan fazla bir değerleme ile satın almak için bir anlaşmaya vardı. Anlaşma, yılın en büyük anlaşmalarından biri olmasıyla dikkat çekiyor.

M&M’s, Snickers ve Skittles gibi ürünleriyle tanınan ABD’li Mars, Kellanova’nın her bir hissesi için 83,50 dolar ödemeyi planlıyor.
Tamamı nakit olan bu anlaşmanın yakın zaman içinde duyurulması bekleniyor. Mars ayrıca şirketin 6 milyar dolarlık net borcunu da üstlenecek.
Mars’ın ödemeyi teklif ettiği fiyat, özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat eden müşteriler arasında gözden düşmüş ürünler üreten bir şirket için tüketici sektöründe alışılmadık bir miktar.
Kellanova şimdiye kadar ABD tüketici harcamalarındaki yavaşlamayı başarıyla yönetmiş ve en son kazançlarıyla beklentileri aştıktan sonra yıl sonu satış tahminlerini yükseltmişti.
Aynı zamanda Cheez-It, Rice Krispies Treats ve Eggo gibi ürünleri de üreten ve 2023 yılında Kellogg’un kahvaltılık gevrekler ve atıştırmalıklar işlerini ayırmasıyla kurulan Kellanova, son zamanlarda satış tahminlerini artırdı.

MARS HAKKINDA
Mars, çikolata, sakız, şeker ürünleri ve hayvan mamaları ile tanınan ABD merkezli çok uluslu şirket. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük 6’ncı özel şirketi konumunda bulunmaktadır.
Kaynak: Bloomberg