HGS’ye yüzde 40 zam! Yeni tarife pazartesi başlayacak…

Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) alt limit fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılacak. Yeni fiyatlar pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) alt limit fiyatlarına yönelik ilk zam oranı açıklandı. Ağustos ayı için HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 oranında bir artış yapılacağı duyuruldu. Yeni fiyat tarifesinin pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

HGS alt limit fiyatları, son olarak 1 Nisan’da yapılan yüzde 75’lik artışla 175 TL’ye yükseltilmişti. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından, HGS limitlerinde de bir güncelleme yapılması gerektiği belirtilmişti. 

Yeni düzenlemeyle, HGS üyeleri için otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşamaması hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarının ise 245 TL olarak güncelleneceği ifade ediliyor. Bankacılık sektöründen alınan bilgiye göre, bankalar bu hafta içinde müşterilerine kısa mesaj yoluyla yeni ücret tarifesini iletecek ve güncel alt limit fiyatları 19 Ağustos itibarıyla geçerli olacak.

Kaynak: Haber Merkezi