İlaç devinden iflas hamlesi

Endo International, federal hükümetin taleplerini karşılamak için 465 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

İlaç devinden iflas hamlesi: Endo International, federal hükümetin taleplerini karşılamak için 465 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşma, iflas halindeki engelleri ortadan kaldırıyor ve opioid kriziyle ilgili sorumluluğunu üstleniyor. EHSI, Opana ER’nin pazarlanmasıyla ilgili yasal suçlamaları kabul etti. ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Endo International iflas etmiş durumda ve federal hükümetin yasa uygulama, vergi ve sağlık masrafları taleplerini karşılamak için 465 milyon dolara kadar ödeme yapacak.

Endo’nun iflas halindeki borç verenlere varlık satma planını tamamlamasının önündeki en büyük engeli ortadan kaldıran anlaşma, Endo’nun ABD iflas hakiminden satışı onaylamasını ve şirketin 19 Mart’taki duruşmada iflastan çıkmasına izin vermesini istiyor. Endo’nun iflas halindeki borç verenlere varlık satma planını tamamlamasının önündeki en büyük engeli ortadan kaldıran anlaşma, Endo’nun ABD iflas hakiminden satışı onaylamasını ve şirketin 19 Mart’taki duruşmada iflastan çıkmasına izin vermesini istiyor.

Endo, Ağustos 2022’de 8 milyar dolarlık borcunu gidermek ve ABD opioid salgınındaki iddia edilen rolüyle ilgili binlerce davayı gidermek için iflas başvurusunda bulundu. İflas yeniden yapılanmasının bir parçası olarak şirket, opioid krizinden etkilenen eyaletlere ve kişilere yaklaşık 600 milyon dolar ödemeyi ve reçete yazanlara opioid tanıtımını durdurmayı kabul etti.

Endo’nun federal hükümete 10 yıl boyunca 364,9 milyon dolar ödeme yapmayı kabul ettiği anlaşma, şirketin geçmişteki suiistimallerinin sorumluluğunu üstlenmesini sağlıyor ve eyalet ve yerel opioid bağımlılığı tedavi programlarını finanse etme ve opioid salgınından zarar gören kişilere ödeme yapma konusundaki önceki anlaşmalarını koruyor.