İslam Memiş’ten altın yatırımcılarına kritik uyarı! Eylül ayına dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten Eylül Ayı’na dikkat çeken yeni altın açıklaması geldi. İşte haberin detayları…

Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ülke ekonomisinin iş gücü piyasalarına yönelik verilerin yatırımcılar için önemli bir odak noktası oluşturduğunu vurguladı. Uzman, 2 Temmuz tarihinde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin, piyasa beklentilerinin altında kaldığını belirtti. Bu durum, ekonomideki yavaşlama endişelerini artırarak yatırımcıların stratejilerini etkileme potansiyeline sahip. Memiş, iş gücü piyasasındaki gelişmelerin, ekonomik göstergelerin yanı sıra para politikaları üzerinde de önemli bir etkisi olabileceğini ifade etti.

Memiş, ”Beklentiler 176 bin kişi olarak açıklanırken resmi verilere göre bu 114 bin olarak kaydedildi. Bununla beraber ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 3 Ağustos ile biten haftada 233 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Yaşanan gelişmelerle eylül ayında gelecek faiz indirimleri için olasılık arttı” dedi.

Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ABD ekonomisindeki son gelişmelerin altın fiyatları üzerinde hareketlendirici bir etki yarattığını belirtti. Memiş, şu an ons altın fiyatının 2,457 dolar seviyesinde bulunduğunu ifade ederek, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından fiyatların gerilediğine dikkat çekti.

Uzman, ons altın için 2,380 – 2,480 dolar aralığının izlenmeye devam edileceğini vurgularken, Orta Doğu’daki gerilimlerin artması durumunda 2,520 – 2,540 dolar seviyelerinin kritik olabileceğini kaydetti. Ayrıca, Merkez Bankası ve FED’in gelişmelerine odaklanıldığına da değinen Memiş, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili yükseliş beklentilerinin halen devam ettiğini, 2,600 dolardan sonraki hedefin ise 3,000 dolar seviyesine ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatı bu hafta serbest piyasalarda 2 bin 705 lira seviyesini 2 kez test ettiğini ifade ederek, ‘‘Ağustos beklentimiz 2 bin 730 lira seviyesiydi. Tekrar ons altını takip etmeyi sürdüreceğiz. Ons altın nereye gram altın oraya. Gram altın Ons altına göre hareket edecek. Ağustos sonuna kadar 2 bin 730 seviyesini beklemeye devam edeceğim. Yıl sonu öngörümüz 3 bin 3 bin 500 lira aralığı’’ diyerek beklentisini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi