Kacır: “Teknoloji Geliştirme Heyecanı Olan Her Gence Ulaşacağız”- Bomba Bulan Casus Drone projesiyle birinci olan Mert Delibalta, TEKNOFEST’te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile karşılaştı.
Büyük dil modeli tabanlı yapay zeka girişimiyle TEKNOFEST’e katılan Delibalta, projesinin detaylarını Bakan Kacır’a anlattı.
Doğu Anadolu’dan TEKNOFEST’e Ulaşan Bilim Aşkı
Kacır, “2017’de karşıma çıkan bir haberde Muş’ta ‘drone’ geliştiren 11 yaşında bir öğrenciden bahsediliyordu. DENEYAP’ta Geleceğin Teknoloji Yıldızı eğitimlerimize katıldı. Mert, bugün TEKNOFEST’e lise çağında kurdukları büyük dil modeli tabanlı yapay zeka girişimiyle katılmıştı. Gurur duydum. Çok mutlu oldum. Bu ülkede teknoloji geliştirme heyecanı taşıyan her bir gence, her bir çocuğa mutlaka ulaşacağız. Şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy” ifadelerini kullandı.

Ortaokul Laboratuvarında Geliştirdi
Genç girişimci Mert Delibalta, 11 yaşında geliştirdiği Bomba Bulan Casus Drone projesini yaklaşık 4 ayda tamamlamıştı. Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Uluslararası Eru Mekatron Robot Yarışması’na katılan Delibalta, proje çalışmalarında okulun laboratuvarını kullandığını ve hiç kimseden destek almadığını ifade etmişti.