Kastamonu’da Mesleki Girişim Vocathlonu

Kuzey Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansları ve Milli Eğitim müdürlüklerinin iş birliğiyle Kastamonu’da Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu başladı.
Kastamonu'da 10 ilden 22 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu başladı. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Milli Eğitim müdürlüklerinin iş birliğinde gerçekleştirilecek Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu'na Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat'tan 132 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı 22 takım katılıyor. ( Erkut Kargın - Anadolu Ajansı )

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Milli Eğitim müdürlüklerinin iş birliğinde gerçekleştirilecek Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu’na Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat’tan 132 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı 22 takım katılıyor.

Mesleki orta öğretim kurumlarında öğrenim gören gençlerde girişimcilik kültürü ve yetkinliklerinin geliştirilmesini hedefleyen program, Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı’nda 3 gün sürecek. Takımların projelerini anlatacağı programda takımlara TR81, TR82 ve TR83 bölgelerinden 19 mentor, iş fikri geliştirme çalışmalarında rehberlik edecek.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, programın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçen yıl kampa 6 ilden 14 takımın katıldığını, bu yıl takım sayısının artmasını çok önemli bulduğunu söyledi. Bir fikir üretmek, olgunlaştırmak ve güçlü şekilde savunmanın sıradan bir iş olmadığına işaret eden Çakır, “Bir fikri, mesleği icat etmek, teknolojiyi tasarlamak, düşünmek ve onu savunmak gerçekten de müthiş bir duygu ve başarı. Daha güzeli ise ekip ruhuyla bu fikri olgunlaştırmak ve savunmak” dedi.

Kastamonu’da 10 ilden 22 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu başladı. KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç (fotoğrafta), açılış töreninde konuşma yaptı. ( Erkut Kargın – Anadolu Ajansı )

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten kalkınma ajanslarının ihtiyaç ve sorunları analiz ederek bölgeye özgü politika geliştirip uyguladığını anlattı. Mesleki eğitimde yer alan gençlerin girişimcilik yetkinliğini geliştirmek istediklerini belirten Genç, şunları kaydetti:

“Bu gençlere 21. yüzyılda düşünme tekniklerinin aktarılması, okulda edindikleri mesleki tecrübenin girişimcilik altyapısıyla güçlendirilmesini hedefleyen, alanında ilk ve tek olan bir öğrenme programı olarak tasarlanmıştır Vocathlon programı. Mesleki eğitimde yer alan gençlerin takım ruhuyla çalışmasına, etkili sunum becerilerinin gelişmesine de katkı sağlamayı hedefleyen yanıyla hem bir öğrenme hem de sosyal yönü kuvvetli girişimcilik kamp programıdır. Bu amaç ve hedeflerle bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz programa 110 öğrenci ve 22 öğretmenimiz katılım sağlayacak.”

1 comments

Yorumlar kapalı.